Dit is Zie Het Zonnig

– Duidelijke informatie
– Een vrijblijvend consult
– Een eerlijk advies
– Jarenlange ervaring
– Grote deskundigheid op het gebied van PV-installaties
– Uitsluitend A-merken
– Goede prijs/kwaliteitsverhouding
– Maatwerkoffertes
– Geen meerwerkkosten achteraf
– Niet-goed-geld-terug-garantie
– Laagste prijs garantie
– Lid van UNETO-VNI

UNETO-VNI logo
Foto1

Fusie van Solpanel en Freelance Sales Engineer

Zie Het Zonnig is ontstaan uit een fusie van de bedrijven Solpanel en Freelance Sales Engineer. Solpanel is al langere tijd actief met de verkoop en installatie van zonnestroomsystemen in de omgeving van Den Haag, Pijnacker en Delft. Freelance Sales Engineer heeft twee jaar advieswerk verricht voor een bedrijf in Amersfoort dat zich richt op zowel de particuliere als de zakelijke markt voor PV-systemen.

Peter Plooij

Peter Plooij
Regiomanager van Zie Het Zonnig.

Peter heeft Technische Natuurkunde gestudeerd aan de TU Delft. Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse soorten apparatuur verkocht, waaronder Russische Scanning Probe Microscopen, Nederlandse aardappelverwerkende machines en Wit-Russische zonnepanelen. Hij wandelt graag in de natuur. Peter woont in Ede, is getrouwd en heeft drie kinderen.

Nader pasfoto3

Nader Gaffari
Regiomanager van Zie Het Zonnig.

Nader heeft Elektrotechniek gestudeerd aan de TU Delft. Hij is o.a. projectmanager geweest bij de NUON en consultant bij Sogeti. Nader houdt van tuinieren. Hij woont in Den Haag, is getrouwd en heeft twee kinderen.

 • Plaatsing zonnepanelen woning softbalplein: Voorlichtingsavond, duidelijk en goede technische uitleg. Voor en nadelen van de te gebruiken systemen. Uitleg van het ontstaan en een stukje geschiedenis best wel goed om te weten hoe dat is ontstaan. Een zonnepaneel was daarbij tastbaar aanwezig om te bekijken. Afspraak maken om situatie te bekijken om dan een goede offerte neer te kunnen zetten. De offerte binnen enkele dagen was ook duidelijk omschreven. De werknemer van Solpanel, verantwoordelijk voor de plaatsing van de panelen op het platte dak en de bekabeling tot aan de omvormer zijn correct volgens de regels en naar volle tevredenheid geplaatst en afgehandeld. Een tevreden particuliere gebruiker van zonne-energie!

  Pijnacker
  Pijnacker
 • Einde juli kwam ik in contact met Solpanel, eind augustus had ik de eerste " eigen levering". Kortom alles ging goed. De informatie was duidelijk en wat werd beloofd werd waargemaakt. De installatie gaf geen overlast en verliep snel. Alles werkte in een keer. Kortom wij zijn erg tevreden over Solpanel en de mensen die er voor werken.

  Joost Mayer, Nootdorp
 • Hartelijk dank voor toezending van de benodigde papieren om de BTW terug te kunnen vorderen. Ik denk dat ik mij hiermee wel red en dus geen gebruik zal maken van uw vriendelijke aanbod ter bemiddeling van een administratiekantoor die dat voor ons zou kunnen verrichten. Ik ben er alleen nog niet toe gekomen om dit karweitje aan te vatten. Wij zijn zeer tevreden tot dusver over de installatie van de zonnepanelen: u en uw collega hebben alles keurig georganiseerd en aangelegd.

  J.S. te Ede
Zijn mijn zonnepanelen verzekerd?

Als u een opstalverzekering heeft afgesloten vallen de panelen daar meestal ook onder, vaak zonder extra kosten.  Neem contact op met uw verzekeraar om na te gaan of dit ook zo is.

Hoe lang gaan de zonnepanelen mee?

Het rendement van alle zonnepanelen daalt enigszins in de loop der jaren. Onze merken zonnepanelen geven de garantie dat ze na 25 jaar nog minimaal 80% van hun oorspronkelijke vermogen zullen leveren (d.w.z. een max. degradatie van ongeveer 0,7% per jaar).

Hoe goed is de kwaliteit van de zonnepanelen bij Zie Het Zonnig?

Zie Het Zonnig levert alleen zonnepanelen die door Photon zijn getest en zeer goed zijn bevonden. Photon is een prestigieus blad over Photovoltaic (PV) systemen of zonnestroomsystemen. Ze vergelijken vele merken zonnepanelen en omvormers over de jaren heen. Meer informatie over onze producten en de garanties kunt u vinden onder ’producten’. Aangezien we veel vertrouwen hebben in onze kwaliteit bieden we ook de niet-goed-geld-terug-garantie.

Wat is het financieel rendement van mijn zonnepanelen?

In bovenstaand rekenvoorbeeld zou dat zijn: jaaropbrengst / investering = € 517 / € 3779 = 13,7%! Het is zeer moeilijk om andere investeringen te vinden met een dergelijk laag risicoprofiel die zo’n hoog rendement opleveren!

Wat is de terugverdientijd van mijn zonnepanelen?

Rekenvoorbeeld: installatie van 10 zonnepanelen, 250Wp:
 
Materiaal kosten:                              € 4025,-
 
Installatie:                                   €  700,-

Bruto                                          € 4725,-

Collectieve korting van 5%:            – 236,-

BTW aftrek                                      – 641,-

Netto kostprijs:                               € 3848,-

Verwachte productie van dit systeem is 2250 kWh per jaar. Hiermee bespaart u € 517 per jaar. Dit betekent een terugverdientijd van 7 jaar. Let u op: deze berekening is gebaseerd op €0,23 per kWh (anno 2013) en er is geen rekening gehouden met veranderingen in de energieprijs de komende jaren. Volgens het CBS zijn de energieprijzen echter hard gestegen de afgelopen vijftien jaar.

Moet ik mijn energiemaatschappij melden dat ik zonnepanelen ga installeren?

Ja, de netwerkbeheerder moet misschien een smartmeter installeren om bij te kunnen houden hoeveel u terug levert aan het net. Als het systeem geïnstalleerd is kunt u dit te melden op de website  energieleveren.nl 

Wat is de terugleververgoeding?

Als u meer kWh terug levert dan u zelf heeft verbruikt dan krijgt u voor het surplus een terugleververgoeding van de energieleverancier. Deze is echter beduidend lager dan kWh-prijs die u zelf betaalt en ligt momenteel rond de 6 eurocent per kWh.

Hoe werkt salderen en wat is het?

In de zomermaanden wekt u waarschijnlijk meer op dan u verbruikt. U levert dan stroom terug aan het net. Het aantal kilowattuur (kWh) dat u terug levert wordt tegen dezelfde prijs als u zelf betaalt verrekend met uw verbruik. Dat heet salderen.

Heb ik een vergunning nodig?

Tenzij u in een monumentaal pand woont heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van zonnepanelen.

Heeft een zonnepaneel direct zonlicht nodig?

Nee, een zonnepaneel levert ook op een bewolkte dag elektriciteit, maar minder dan in de volle zon.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt